Αρχείο κατηγορίας Ειδήσεις

Πρόσκληση σε επίδειξη διφασικού ελαιοτριβείου ψυχρής έκθλιψης TEM Oliomio Profy 120

Ημέρα: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016
Ώρα: 09:00-14:00
Τόπος: ΑΦΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ Α.Ε.Β.Ε., Σταδίου 101, Βέροια

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στη ζωντανή επίδειξη του διφασικού ελαιοτριβείου ψυχρής έκθλιψης TEM Oliomio Profy 120, τριφασικού ρεύματος, δυναμικότητας 120 κιλά ελαιοκάρπου ανά ώρα, ιδανικού για μικρούς επαγγελματίες παραγωγούς άθερμου ελαιολάδου.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης θα γίνει παραγωγή άθερμου ελαιολάδου με χρήση του διφασικού ελαιοτριβείου ψυχρής έκθλιψης (εξαγωγής εν ψυχρώ), χωρίς υγρά απόβλητα, TEM Oliomio Profy 120.

Επίσης θα χρησιμοποιηθεί το ολοκληρωμένο συγκρότημα αποφυλλωτή-πλυστικού ανελκυστήρα ελαιοκάρπου ΤEM DLE Mini.

Πληροφορίες & χάρτης με οδηγίες πρόσβασης στο χώρο της επίδειξης (εταιρική μας έδρα):
www.agroenos.com/home/contact-el

ΤΕΜTEM-OLIOMIO-120

Πληροφοριακά φυλλάδια, σε μορφή PDF, για τα μηχανήματα της επίδειξης:
www.agroenos.com

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ειδήσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε επίδειξη διφασικού ελαιοτριβείου ψυχρής έκθλιψης TEM Oliomio Profy 120

Ξεκινά τη λειτουργία του το Ελαιοτριβείο Τήνου

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΣΦΑΓΕΙΟΥ -ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟΥ
ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Φίλοι Συνεργάτες Παραγωγοί,
Η Δημοτική Επιχείρηση Σφαγείου-Ελαιοτριβείου Νήσου Τήνου γνωστοποιεί στους παραγωγούς μας ότι την

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ξεκινά η λειτουργία του Ελαιοτριβείου.
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης η συμμετοχή του παραγωγού στην έκθλιψη ελαιοκάρπου προσδιορίζεται στα 0,15€ ανά κιλό ελαιοκάρπου.

ΕλαιόλαδοΤο ελαιοτριβείο Τήνου ξεκινάει

Επίσης αποφασίστηκε ότι σε ελαιοποίηση ποσότητας ελαιών κάτω των 250 κιλών, προτείνεται η συνεργασία με άλλον παραγωγό και σε περίπτωση αυτοτελούς ελαιοποίησης προσδιορίζεται ελάχιστη καταβολή 40,00€. Κατά τη προσκόμιση του ελαιοκάρπου ο παραγωγός θα πρέπει να έχει διαθέσιμο και τον σχετικό Α.Φ.Μ. του.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2283360128 & 2283360129 για να κλείνουν ραντεβού, αναφέροντας με σχετική ακρίβεια την προβλεπόμενη ποσότητα ελαίων προς ελαιοποίηση, ώστε να επιτυγχάνεται ο κατά το δυνατόν καλύτερος προγραμματισμός λειτουργίας.
Ώρες Επικοινωνίας: 09.00π.μ -15.00μ.μ, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Για το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης
Σφαγείου-Ελαιοτριβείου Τήνου.

Ο Πρόεδρος

Παντελεήμων Αρμάος

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

Yπό ψήφιση κανονισμός της ΕΕ:εγκαταλελειμμένοι οι αμπελώνες, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση συγκομιδής

Εγκαταλελειμμένος θα θεωρείται ο αμπελώνας για τον οποίο δεν υποβάλλεται δήλωση συγκομιδής εντός 5 ετών, σύμφωνα με τροποποιητική πράξη που δρομολογεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο Διευθυντής της ΚΕΟΣΟΕ κ. Παρασκευάς Κορδοπάτης: «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη, είναι κάτι που δεν ίσχυε μέχρι τώρα και καθιστά επιτακτική την ανάγκη υποβολής δήλωσης από τους οινοποιούς. Η σχετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφισθεί εντός Οκτωβρίου. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που γίνονται οι δηλώσεις ηλεκτρονικά, είχαν ξεκινήσει πιλοτικά και φέτος η ηλεκτρονική υποβολή τους είναι υποχρεωτική. Δυστυχώς κάτω από το 50% των οινοποιών υποβάλουν τις δηλώσεις συγκομιδής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κορδοπάτης.

Όπως αναφέρει η ΚΕΟΣΟΕ για το ζήτημα της επικείμενης τροποποίησης της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, «πρόκειται για πράξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που καταργεί τον ισχύοντα κανονισμό 436/09 και τροποποιεί τους ΚΑΝ(ΕΚ) 555/2008, 606/2009 και 607/2009. Συγκεκριμένα, Στο άρθρο 2 του εγγράφου εργασίας της εκτελεστικής πράξης με τίτλο «Ορισμοί» και στην υποπαράγραφο δ) αναφέρεται «Εγκαταλελειμμένη αμπελουργική έκταση» νοείται η έκταση αμπελοκαλλιέργειας που δεν υπόκειται πλέον σε τακτική καλλιέργεια με σκοπό την λήψη εμπορεύσιμου προϊόντος για περισσότερο από 5 χρόνια, με την επιφύλαξη των ειδικών περιπτώσεων που ορίζονται από τα Κράτη Μέλη, η εκρίζωση των οποίων, δεν παρέχει στον παραγωγό το δικαίωμα χορήγησης άδειας αναφύτευσης σύμφωνα με το άρθρο 66 του ΚΑΝ(ΕΕ) 1308/13. Η περίοδος των 5 ετών υπολογίζεται, από το έτος κατά το οποίο ο αμπελουργός έχει παύσει να υποβάλλει οποιαδήποτε Δήλωση Συγκομιδής ή να προβαίνει σε προμήθεια (εννοείται σταφυλιών) σε Συνεταιρισμό».

Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι…

Διαβάστε με προσοχή την είδηση στον Αγρότυπο: Εγκαταλελειμμένος θα θεωρείται ο αμπελώνας για τον οποίο δεν υποβάλλεται δήλωση συγκομιδής

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο

«Αμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης»

ΟινογευσίαΟινογευσία 16

Αγαπητοί φίλοι,
Ο Σύλλογος «ΑΜΠΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΣ ΤΗΣ ΗΔΩΝΙΔΑΣ ΓΗΣ» διοργανώνει για 12η χρονιά τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων, που θα λάβει χώρα στη Δράμα 8 και 9 Οκτωβρίου 2016.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Σάββατο 8/10/2016ώρα 14.00 μ.μ. στοHydramaGrandHotelστηΔράμα. Διαγωνισμός ερασιτεχνικών Οίνων και Αποσταγμάτων από επιτροπές οινολόγων και αποσταγματοποιών.
2. Κυριακή 9/10/2016 ώρα 19.00 στο Θεατράκι «Σωκράτη Δημητριάδη», Αγίας Βαρβάρας. Απονομή βραβείων και γιορτή με εδέσματα από τοπικά αλλαντοποιεία-τυροκομεία και με οίνους , προσφορά των Οινοποιείων της περιοχής.

Ο Διαγωνισμός θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

ΟΙΝΟΙ
1.Λευκοί-Ροζέ
2.Ερυθροί οίνοι του 2015
3.Ερυθροί οίνοι προγενέστεροι του 2015
Για κάθε δείγμα 2 φιάλες των 750 κ.εκ.
ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
1.Σκέτα
2.Αρωματικά
3.Παλαιωμένα
Για κάθε δείγμα 2 φιάλες των 500 κ.εκ.
Είναι δυνατή η συμμετοχή με περισσότερα δείγματα του ενός ανά κατηγορία.
Τιμή συμμετοχής: 5 ευρώ για κάθε δείγμα.
Τα δείγματα αποστέλλονται έως την Παρασκευή 30/9/2016
Πληροφορίες στο τηλ. 6972996684 (Γιώργος)
Σας περιμένουμε να τιμήσετε την εκδήλωση και να γιορτάσετε μαζί μας.

Για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος Αθ. Κύρτσης

«Αμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης» στις 11:57 μ.μ

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Αμπελος και Οίνος της Ηδωνίδας Γης»

Οι άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών για το έτος 2016

Αναρτήθηκε από το ΥπΑΑΤ ο πίνακας των επιλέξιμων παραγωγών που αιτήθηκαν για άδεια φύτευσης το έτος 2016. Στον πίνακα περιλαμβάνεται το ονοματεπώνυμο του καλλιεργητή, την έκταση που έγινε αποδεκτή από τους ελέγχους και την βαθμολογία ανά τεμάχιο των αποδεκτών εκτάσεων. Με βάση τον εν λόγω Πίνακα χορηγούνται άδειες νέων φυτεύσεων στους παραγωγούς των οποίων τα αγροτεμάχια συγκέντρωσαν βαθμολογία από 8 έως 4.8 για όλη την αποδεκτή έκταση μετά την αξιολόγηση των αρμοδίων ΔΑΟΚ και για τα αγροτεμάχια που συγκέντρωσαν βαθμολογία 4 χορηγούνται άδεις σε ποσοστό 66,45% της αποδεκτής έκτασης. Οι παραγωγοί δύναται να εκτυπώσουν μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Αίτηση Αδειών Φύτευσης Αμπέλου» το έντυπο χορήγησης της άδειας. Σε περίπτωση αδυναμίας η εκτύπωση μπορεί να πραγματοποιηθεί από την αρμόδια ΔΑΟΚ που ανήκει το υπό φύτευση τεμάχιο.

Διαβάστε περισσότερα για την είδηση ΕΔΩ: Οι δικαιούχοι άδειας φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών

Κατηγορίες: Ειδήσεις | Γράψτε σχόλιο