Εαρινές φροντίδες του αμπελιού – Το αμπελάκι μου και πως το υπηρετώ

Εαρινές φροντίδες του αμπελιού Εαρινές φροντίδες του αμπελιού

Ο παλιός γνώριμος του ΕΡΟΣ, ο γνωστός αμπελουργός και οινοποιός Δημήτρης Γεώργας*, ύστερα από πρόσκλησή μας πρόκειται να είναι πάλι κοντά μας το Σάββατο 9 Απριλίου 2016. Είναι η 3η φορά που ο Δημήτρης Γεώργας μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία του με τα μέλη του Συλλόγου μας. Τον προφορικό του λόγο διακρίνει αμεσότητα, σαφήνεια και ευαισθησία για αυτό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ανάπτυξη του θέματος που έχει από κοινού με το Δ.Σ. προγραμματισθεί.

Αυτή τη φορά επιλέξαμε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αμπέλια μελών μας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρατηρήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Επιπλέον, πέραν της εισήγησης, η διάθεση περισσότερου χρόνου για συζήτηση που αφορά τις απαραίτητες φροντίδες του αμπελιού, θα λύσει απορίες γενικές και ειδικές που αφορούν τις έγνοιες των ερασιτεχνών αμπελουργών του νησιού για την παραγωγή κρασιού, που αντανακλά καλύτερα την ιδιαιτερότητα του τόπου και του κόπου όλων μας.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
  Το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου 2016
  11:00 στο αμπέλι του Νίκου Κουσαθανά (φαρμακοποιού) στον Κόρφο
  12:00 στο αμπέλι Αρτέμη Ν. Νάζου (Κρεμμύδα) στον Άγιο Παντελεήμονα (Λαγκάδα)
  13:00 στο αμπέλι Δημήτρη Ρουσουνέλου στο Μαμάσο, πάνω από τον Άι Δημήτρη του Φτωχού.
  Όλες οι επισκέψεις είναι εκπαιδευτικές και μπορούν να συμμετάσχουν όσοι το επιθυμούν. Πληροφορίες και λεπτομέρειες στο τηλ 6944393323

  Το απόγευμα του Σαββάτου
  στις 7:00 μμ στο γνωστό μας «στέκι» στην Κοινοτική Αίθουσα Εκδηλώσεων στην πλατεία της Άνω Μεράς, ομιλία του κ. Γεώργα με θέμα:
  «Εαρινές φροντίδες του αμπελιού – Το αμπελάκι μου και πως το υπηρετώ»

  Η εκδήλωση είναι ανοικτή για μέλη και φίλους του ΕΡ.Ο.Σ. και όπως πάντα θα τελειώσει με τον «δικό» μας τρόπο, τους σπιτικούς μας μεζέδες και τα δικά μας κρασιά!

Εκ μέρους όλων των μελών και των φιλων του ΕΡ.Ο.Σ. απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους:
α. τον κ. Θεολόγο Παναγιωτάκη και την εταιρία Fast Feries
β. τον Δημήτρη Μάνεση και το Πρακτορείο Sea & Sky
γ. την οικογένεια Κουσαθανά και το Ξενοδοχείο “Έλενα”.
δ. τον φίλο του ΕΡ.Ο.Σ. Δημήτρη Γεώργα και την οινοποιΐα “Οικογένεια Γεώργα”

που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και διευκόλυναν με τον καλύτερο τρόπο με την παρουσία ή την χορηγία τους την διοργάνωση της ενημερωτικής μας εκδήλωσης με θέμα: «Εαρινές φροντίδες του αμπελιού – Το αμπελάκι μου και πως το υπηρετώ»

*Ο Δημήτρης Γεώργας είναι 4η γενιά αμπελουργός και οινοποιός από τα Σπάτα. Βιοκαλλιεργεί 14 αμπελοτεμάχια συνολικής έκτασης 60 περίπου στρεμμάτων στα Μεσόγεια. Με φυσικές οινοποιήσεις ιδιοπαράγει μια σειρά από βιολογικά κρασιά, καθώς και μια σειρά από μη αλκοολούχα προϊόντα σταφυλιού

Δημοσιεύθηκε στην Αμπελοκαλλιέργεια, Εκδηλώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *