Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις

Ωραία ημέρα η σημερινή στον Μύλο του Μπόνη

Ο Μύλος του Μπόνη

Ωραία ημέρα η σημερινή..
Ο ΕΡ.Ο.Σ. συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην Γιορτή του Τρύγου που διοργανώνεται από τους «Φίλους του Λαογραφικού Μουσείου» Μυκόνου, κέρασε τους επισκέπτες σερβίροντας 30 μπουκάλια από το κρασί μας.
Το κρασί μας ήταν σε πάγο και σερβιρίστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. ΟΛΟΙ είχαν ένα καλό λόγο για μας και το κρασί μας.
Παράλληλα μοιράσαμε ένα μικρό έντυπο με την «ταυτότητα» του ΕΡ.Ο.Σ. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της όμορφης γιορτής και ευχόμαστε να είμαστε εκεί και του χρόνου

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ωραία ημέρα η σημερινή στον Μύλο του Μπόνη

Η Γιορτή Τρύγου και Κρασιού στον Μύλο του Μπόνη

Γιορτή Τρύγου Ο ΕΡ.Ο.Σ. συμμετέχει στην Γιορτή του Τρύγου που διοργανώνεται από τους «Φίλους του Λαογραφικού Μουσείου» Μυκόνου, με κέρασμα κρασιού των μελών και των φίλων μας.

    Η εκδήλωση είναι την Κυριακή 10–09–2017, στο Αγροτομουσείο–Μύλος του Μπόνη και περιλαμβάνει:

  • 11.30 Κουκλοθέατρο: «Τα Παραμύθια του Διονύσου» με την Κέλλυ Δοβέλου
  • 12.30 Ξενάγηση -γνωριμία με τον Μύλο και την λειτουργία του
  • 13.30 Πάτημα σταφυλιών από μικρούς και μεγάλους στο πατητήρι του Μουσείου
  • Παραδοσιακή Μουσική-Συμμετέχει η ομάδα νέων του συλλόγου «Ανεμόμυλοι»
  • Κέρασμα
Κατηγορίες: Δραστηριότητες μελών, Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Γιορτή Τρύγου και Κρασιού στον Μύλο του Μπόνη

Εκδήλωση σεμινάριο & γευσιγνωσία για το λάδι 2017

1η Απριλίου 2017

Εκδήλωση για το λάδιΟ Γιάννης Καρβέλας ομιλών

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση των φίλων του ΕΡ.Ο.Σ. και της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με θέμα το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ο δάσκαλος Γιάννης Καρβέλας μας μίλησε για ώρες, καλύπτοντας συνοπτικά οδηγίες για την σωστή καλλιέργεια της ελιάς, την συλλογή του ελαιοκάρπου και τέλος την διαδικασία στο λιοτρίβι, ώστε ένας υγιής καρπός να μας δώσει το μέγιστο της ποιότητας ενός εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου.

Άρχισε την ομιλία του με αναφορά στην πρωινή του επίσκεψη σε 3 διαφορετικούς ελαιώνες μελών του ΕΡ.Ο.Σ. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Δεν το περίμενα! έμεινα έκπληκτος με την ποιότητα των δέντρων και το μεράκι των καλλιεργητών»

Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι…

Διαβάστε την αναλυτική περιγραφή της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης: 3η γευσιγνωσία εξαιρετκά παρθένου ελαιόλαδου 2017

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Ελαιοκαλλιέργεια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδήλωση σεμινάριο & γευσιγνωσία για το λάδι 2017

Πρόσκληση στην εκδήλωση «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ»

Με θέμα το Ελαιόλαδο αναμένεται μια ακόμα σημαντική εκδήλωση που αφορά καταναλωτές, μάγειρες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες και καλλιεργητές. Μην τη χάσετε!

Πρόκειται για την «Ετήσια Γευσιγνωσία Μυκονιάτικου Ελαιόλαδου» που διοργανώνεται (για 3η φορά) αυτό το Σάββατο 11 Μάρτη στην Άνω Μερά από τον Ερασιτεχνικό Οινοελαιουργικό Σύλλόγο (ΕΡ.Ο.Σ. Μυκονίων).
Η διοργάνωση από τον Σύλλογό μας σε συνεργασία με την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου μιας τέτοιας Γευσιγνωσίας και το γεγονός ότι κάθε χρόνο έχουμε μια τέτοια εκτενή και ουσιαστική αναφορά στην τοπική παραγωγή ελαιολάδου μας κάνει υπερήφανους.

Για τρίτη χρονιά επισκέπτεται σαν καλεσμένος του ΕΡ.Ο.Σ. ο Γιάννης Καρβέλας -σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγητής σεμιναρίων για το Ελαιόλαδο. Θα μας εξηγήσει με τον απλό, κατανοητό και μοναδικό του τρόπο: πως επιλέγουμε, πως το αποθηκεύουμε και το καταναλώνουμε, τι προσέχουμε και τι πρέπει να γνωρίζουμε γενικώς για το Ελαιόλαδο και ιδιαίτερα το Εξαιρετικό Παρθένο. Θα δοκιμάσουμε και θα μάθουμε να κρίνουμε ελαιόλαδα από την Μύκονο καθώς και βραβευμένα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα απ’ όλη την Ελλάδα.

Ειδικά για εμάς τους καλλιεργητές, στόχος μας πάντα είναι να έχουμε σοδειά με καλό και υγιή καρπό ώστε να φτάσουμε στο ελαιοτριβείο με τις καλύτερες προοπτικές ποιότητας. Θα δούμε μαζί με τον κ. Γιάννη Καρβέλα με την εισήγησή του και με τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας: τι πρέπει να προσέχουμε στα διάφορα στάδια της καλλιέργειας της Ελιάς. Την Καλλιεργητική δηλαδή φροντίδα της Ελιάς, την συγκομιδή, την ελαιοπαραγωγή, όλα τα βήματα που χρειάζονται την προσοχή μας, από το χωράφι ως το Λιοτρίβι.

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουμε τα ελαιόλαδα της φετινής παραγωγής τους παρακαλούνται όπως μέχρι την Παρασκευή 10 Μάρτη επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του ΕΡ.Ο.Σ. Δημήτρη Ρουσουνέλο στο τηλ. 6944393323 και του παραδώσουν ένα μικρό μπουκάλι (δείγμα) με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν: όνομα καλλιεργητή, τόπο, ποικιλία.

Σημειώστε την ημερομηνία: Σάββατο 11 Μάρτη 2017 ώρα 06:30 μμ στην φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της τ. Κοινότητας στην πλατεία Άνω Μεράς, που μας παραχωρεί ευγενικά η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μυκόνου.

Η είσοδος ελεύθερη. Σας περιμένουμε!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ελαιοκαλλιέργεια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση στην εκδήλωση «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ»

Τα «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016»

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016Τα τρία κύπελλα των πρώτων νικητών

Τα Κρασανοίξια, η μεγάλη ετήσια γιορτή του ΕΡ.Ο.Σ και εφέτος έδειξε γιατί είναι τόσο σημαντικό, να παρουσιάζεται η ομορφιά της ερασιτεχνικής παραγωγής Mυκονιάτικου κρασιού. Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Πικάντικης Γωνιάς μαζευτήκαμε πάλι χτες Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 φίλοι και μέλη του Συλλόγου με τα μεζεδάκια μας και τα κρασιά μας για να μοιραστούμε τη χαρά της φετινής μας παραγωγής.

Στην εκδήλωση παρουσιάσαμε με μεγάλη χαρά την πρώτη συλλογική προσπάθεια οινοποίησης με σταφύλια αποκλειστικά από τις Μυκονιάτικες ποικιλίες που προσφέρθηκαν γι’αυτό το σκοπό από μέλη του ΕΡ.Ο.Σ. Τα σταφύλια συλλέχθηκαν από τα μέλη και παραδώθηκαν σε άριστη ποιότητα στον Γιώργο Ξυδάκη για να γίνει η οινοποίηση και εμφιάλωση στο «Κτήμα Ξυδάκη» , που έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για οινοποίηση με τις κλασικές πρακτικές για το λευκό κρασί σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι…

Διαβάστε τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας ΕΔΩ: ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Κρασανοίξια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016»