Τα ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2015

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2015Οι κριτές Γ.Ξυδάκης, Γ.Ριζόπουλος και Μ.Σαμιωτάκης

Τα Κρασανοίξια, η μεγάλη ετήσια γιορτή του ΕΡ.Ο.Σ, είναι πια μια εκδήλωση που σηματοδοτεί την ομορφιά της ερασιτεχνικής παραγωγής Mυκονιάτικου κρασιού. Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Πικάντικης Γωνιάς μαζευτήκαμε πάλι χτες Σάββατο 12 Δεκέμβρη φίλοι και μέλη του Συλλόγου με τα μεζεδάκια μας και τα κρασιά μας για να μοιραστούμε τη χαρά της φετινής μας παραγωγής.

Στην εκδήλωση ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα σε δύο εκλεκτά μέλη του Συλλόγου. Οι τιμηθέντες, δυο άνθρωποι οι οποίοι με την παρουσία τους και το παράδειγμά τους αποτελούν φάρους που μας δείχνουν το δρόμο της μερακλίδικης δουλειάς και της προσφοράς στην κοινότητα: ο Μιχάλης Κουνάνης (Μπαμπέλης) και ο Λευτέρης Σικινιώτης (Καντενάσος). Καλλιεργητές με πείρα, ο καθένας με πολλές και διαφορετικές χάρες, με δραστηριότητες που γεμίζουν όμορφα τη ζωή τους και κυρίως με καλλιτεχνικές διεξόδους στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, ο πρώτος στη σαμπούνα και ο δεύτερος στο ντουμπάκι, έχουν σηματοδοτήσει ένα πολύ σημαντικό μουσικό κίνημα στη Μύκονο.

Η Κριτική Επιτροπή με υπομονή και επαγγελματισμό έκρινε φέτος 25 διαφορετικά κρασιά:
10 Λευκά/ερυθρωπά
7 Ερυθρά
8 Γλυκά

Στα πρώτα κρασιά κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν όμορφα Κύπελλα και στα Δεύτερα – Τρίτα “μετάλλια” σε χαρτί. Όλα θα γίνουν αναμνηστικά βραβεία για την ωραία προσπάθεια των μελών μας.

Μετάλλιο σε χαρτίΔΕΙΓΜΑ από τα “μετάλλια” σε χαρτί των νικητών

Κατά γενική ομολογία τα κρασιά των μελών μας φέτος ήταν καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο και η προσπάθεια αρχίζει να αναδεικνύει τους καρπούς της.
Η Επιτροπή ανέδειξε τους εξής νικητές για φέτος:

  ΛΕΥΚΑ:

 • Χρυσό Μετάλλιο, Μονίρ Νίμερ
 • Αργυρό Μετάλλιο, Μπαρμπαρής Γιάννης
 • Χάλκινο Μετάλλιο, Δεμερτζής Σπύρος
  ΕΡΥΘΡΑ:

 • Χρυσό Μετάλλιο, Βρεττός Μπάμπης
 • Αργυρό Μετάλλιο, Βλασσόπουλος Γιάννης
 • Χάλκινο Μετάλλιο, Γαλάτης Παναγιώτης
  ΓΛΥΚΑ:

 • Χρυσό Μετάλλιο, Χανιώτης Φλ. Γιάννης
 • Αργυρό Μετάλλιο, Ασημομύτης Φλώριος και Μάρκος
 • Χάλκινο Μετάλλιο, Κοντιζάς Χρήστος


Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η απόφασή μας να συνεχίσουμε την προμήθεια και διανομή κλημάτων και δενδρυλλίων ελιάς, οι παραγγελίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιανουάριο, οπότε αναμένεται να διοργανωθεί και η Ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή της Πίττας του Συλλόγου.

Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές.
Με το καλό να έρθει ο Καινούργιος Χρόνος φέρνοντας στον καθένα εκτός από πλούσια και καλή παραγωγή, υγεία, δύναμη και οικογενειακή ευτυχία.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση: Slide Show της εκδήλωσης