ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2018

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2018Οι τρεις γευσιγνώστες Γιώργος Ριζόπουλος, Μιχάλης Σαμιωτάκης, Γιώργος Ξυδάκης

Τα Κρασανοίξια, η μεγάλη ετήσια γιορτή του ΕΡ.Ο.Σ και εφέτος έδειξε γιατί είναι τόσο σημαντικό, να παρουσιάζεται η ομορφιά της ερασιτεχνικής παραγωγής Mυκονιάτικου κρασιού. Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Πικάντικης Γωνιάς μαζευτήκαμε πάλι χτες Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 φίλοι και μέλη του Συλλόγου με τα μεζεδάκια μας και τα κρασιά μας για να μοιραστούμε τη χαρά της φετινής μας παραγωγής.

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, (πρόεδρος του ΕΡ.Ο.Σ.), αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους φίλους του κρασιού η ετήσια γιορτή οινογευσίας, ώστε οι συνεχείς υποδείξεις και διαγωνισμοί να φέρουν το καλύτερο κρασί στο τραπέζι μας.
Ευχαρίστησε δημόσια την Δημοτική αρχή, για την αποδοχή του χρόνιου αιτήματος του ΕΡ.Ο.Σ. για την δημιουργία ελαιοτριβείου στη Μύκονο και μας πληροφόρησε οτι ο Δήμαρχος Μυκόνου κ.Κωνσταντίνος Κουκάς τον διαβεβαίωσε οτι αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2019.

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2018Η φιλόξενη αίθουσα της Λούντα γέμισε!
  Τα φετινά βραβεία πήραν κατόπιν απόφασης της 3μελούς Κριτικής Επιτροπής, οι κάτωθι:

 • Λευκά-Ροζέ
  Χρυσό μετάλλιο: Γιάννης Παρ. Θεοχάρης
  Αργυρό μετάλλιο: Σουρλάγκας Γεώργιος
  Χάλκινο μετάλλιο: Ασημομύτης Φλ. Γεώργιος
 • Ερυθρά
  Χρυσό μετάλλιο: Κοντόσταυλος Κώστας
  Αργυρό μετάλλιο: Χανιώτης Φλ. Ιωάννης
  Χάλκινο μετάλλιο:
 • Γλυκά
  Χρυσό μετάλλιο: Δακτυλίδης Γεώργιος
  Αργυρό μετάλλιο: Κοντόσταυλός Κώστας
  Χάλκινο μετάλλιο: Μονογυιός Μαθιός και Βαγγέλης


Σύμφωνα με απόφαση της Κριτικής Επιτροπής στην οποία για μια ακόμα χρονιά συμμετείχαν ο Γιώργος Ριζόπουλος, ο Γιώργος Ξυδάκης και ο Μιχάλης Σαμιωτάκης, βραβεύτηκαν ανά κατηγορία κρασιά που ξεπέρασαν τον βαθμό 6 με άριστα το 10, ενώ δοκιμάστηκαν -αλλά τέθηκαν εκτός συναγωνισμού- κρασιά στων οποίων την ποικιλιακή σύνθεση δεν συμμετείχαν κατά τουλάχιστον 50% γηγενείς ή Αιγαιοπελαγίτικες ποικιλίες. Κατά την εκτίμηση της επιτροπής η ποιότητα των κρασιών φέτος ήταν αρκετά υψηλή και μάλιστα καλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Εφέτος και πάλι είχαμε ζωντανή μουσική από τρεις υπέροχους οργανοπαίχτες λαϊκής μουσικής και το κέφι και ο χορός κράτησαν έως τις πρωινές ώρες.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, τα μέλη και τους φίλους του ΕΡ.Ο.Σ., το προσωπικό και την διεύθυνση της «Πικάντικης Γωνιάς» για την άρτια και φέτος φιλοξενία.
Ευχόμαστε σε όλους μια καλή χρονιά με δημιουργικότητα και καλές συγκομιδές. Να ‘ναι Χαρούμενο και ευτυχές το Νέο Έτος 2019, που σε λίγες μέρες μας έρχεται, ώστε με υγεία να απολαμβάνουμε το κρασί μας με καλή παρέα ως την τελευταία του σταγόνα.

Και του Χρόνου!