ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2017

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2017Τα τρία κύπελλα των πρώτων νικητών

Τα Κρασανοίξια, η μεγάλη ετήσια γιορτή του ΕΡ.Ο.Σ και εφέτος έδειξε γιατί είναι τόσο σημαντικό, να παρουσιάζεται η ομορφιά της ερασιτεχνικής παραγωγής Mυκονιάτικου κρασιού. Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Πικάντικης Γωνιάς μαζευτήκαμε πάλι χτες Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 φίλοι και μέλη του Συλλόγου με τα μεζεδάκια μας και τα κρασιά μας για να μοιραστούμε τη χαρά της φετινής μας παραγωγής.

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, (πρόεδρος του ΕΡ.Ο.Σ.), αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τους φίλους του κρασιού η ετήσια γιορτή οινογευσίας, ώστε οι συνεχείς υποδείξεις και διαγωνισμοί να φέρουν το καλύτερο κρασί στο τραπέζι μας.
Ευχαρίστησε δημόσια την Δημοτική αρχή, για την αποδοχή του χρόνιου αιτήματος του ΕΡ.Ο.Σ. για την δημιουργία ελαιοτριβείου στη Μύκονο και ευχήθηκε να γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2018.
Παρουσίασε τον Μυκονιάτη Λευτέρη Αναγνώστου, διακεκριμένο οινολόγο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και την συμμετοχή του στην τριμελή επιτροπή γευσιγνωσίας. Υπενθύμισε οτι τον κ.Αναγνώστου θα έχουμε την τιμή να τον ακούσουμε την Κυριακή 10 Δεκεβρίου στην Α.Μερά στο σεμινάριο-συζήτηση που θα διοργανώσει ο ΕΡ.Ο.Σ. με θέμα Βασικές αρχές οινοποίησης

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2017Οι τρεις γευσιγνώστες Γιώργος Ριζόπουλος, Λευτέρης Αναγνώστου, Γιώργος Ξυδάκης

Στον διαγωνισμό οινογευσίας συμμετείχαν 26 κρασιά, αρκετά περισσότερα από πέρσυ. Εφέτος όμως αποφασίσαμε να κάνουμε πιο αυστηρό τον διαγωνισμό ως προς την απονομή βραβείων. Σε κρασιά με βαθμολογία κάτω από το 60 δεν δώσαμε βραβεία. Ετσι δυστυχώς δώσαμε 2 βραβεία στα λευκά, 2 βραβεία στα κόκκινα και ένα βραβείο στα γλυκά. Η αυστηροποίηση των κανόνων της γευσιγνωσίας πιστεύουμε οτι θα δώσει περισσότερα κίνητρα στους οινοποιούς να προσπαθήσουν για καλύτερα κρασιά.

Η Επιτροπή ανέδειξε τους εξής νικητές για το 2017:

  ΛΕΥΚΑ/ΕΡΥΘΡΩΠΑ:

 • Χρυσό Μετάλλιο (Κύπελλο) Σπύρος Δεμερτζής
 • Αργυρό Μετάλλιο (Έπαινος), Μονίρ Νεμίρ
  ΕΡΥΘΡΑ:

 • Χρυσό Μετάλλιο (Κύπελλο), Γιάννης Βλασσόπουλος
 • Αργυρό Μετάλλιο (Έπαινος), Γιώργος Σουρλάγκας
  ΓΛΥΚΑ:

 • Χρυσό Μετάλλιο (Κύπελλο), Γιώργος Δακτυλίδης

Εφέτος είχαμε και ζωντανή μουσική από τρεις υπέροχους οργανοπαίχτες λαϊκής μουσικής και το κέφι και ο χορός κράτησαν έως τις πρωινές ώρες
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, τα μέλη και τους φίλους του ΕΡ.Ο.Σ., το προσωπικό και την διεύθυνση της «Πικάντικης Γωνιάς» για την άρτια και φέτος φιλοξενία.
Ευχόμαστε σε όλους μια καλή χρονιά με δημιουργικότητα και καλές συγκομιδές. Να ‘ναι Χαρούμενο και ευτυχές το Νέο Έτος 2018, που σε λίγες μέρες μας έρχεται, ώστε με υγεία να απολαμβάνουμε το κρασί μας ως την τελευταία του σταγόνα.

Φωτογραφικό ρεπορτάζ από την κ.Ιωάννα Σαμιωτάκη ΕΔΩ: ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2017