Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Η Γενική Συνέλευση του 2016

Γενική Συνέλευση 2016Η Γενική Συνέλευση του 2016

Με επιτυχία έγινε χθες Κυριακή 31/01/2016 η ετήσια Τακτική Γενική μας Συνέλευση. Η συγκέντρωση για την διεξαγωγή της Γ.Συνέλευσης, ήταν στο γνωστό μας μέρος, στην αίθουσα της πρώην Κοινότητας της Άνω Μεράς που μας παραχωρεί πάντα με προθυμία ο Δήμος Μυκόνου.

Η προσέλευση των μελών μας εφέτος ήταν μεγαλύτερη γεγονός που μας χαροποίησε όλους. Στην αρχή έγινε ο απολογισμός όλων των δραστηριοτήτων μας της περασμένης χρονιάς από τον πρόεδρο Δημήτρη Ρουσουνέλο, ο Ταμίας μας Γιάννης Μπουγιούρης ανέλυσε τα έξοδα και τα έσοδα της περασμένης χρονιάς, ενώ συγχρόνως μαζέψαμε αρκετές συνδρομές από τα παρόντα μέλη μας, γεγονός απαραίτητο για την αντιμετώπιση όλων των εξόδων, αφού οι συνδρομές των μελών μας είναι η μοναδική πηγή εσόδων του ΕΡ.Ο.Σ. Επιπλέον είχαμε και εγγραφές νέων μελών από την Μυκονιάτικη κοινωνία.
Στην συνέχεια έγινε επικοδομητικός διάλογος με τα μέλη, κυρίως για την πρόταση του Δ.Σ. για τις επιμορφωτικές εκδηλώσεις της χρονιάς, οι οποίες θα είναι για την καλλιέργεια του Αμπελιού την Άνοιξη και το ερχόμενο καλοκαίρι μια διήμερη εκδήλωση για την Ελιά. Ομόφωνα δέχτηκε τις προτάσεις η Συνέλευση.

Παρακάτω παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου μας Δημήτρη Ρουσουνέλου που περιλαμβάνει τον απολογισμό του έργου της περασμένης χρονιάς, αλλά και τις προτάσεις του Δ.Σ. για το 2016….

Θα βρείτε ολόκληρην ομιλία του προέδρου Δημήτρη Ρουσουνέλου ΕΔΩ: Η Γενική Συνέλευση του 2016

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Δελτίο γεωργικής προειδοποίησης για την Ελιά – 08/05/2015

Ε Χ Θ Ρ Ο Ι ΤΗΣ Ε Λ Ι Α Σ

Εχθροί της Ελιάς

Η έναρξη της ανθοφορίας σηματοδοτεί και την επίθεση διάφορων εντόμων και εχθρών της Ελιάς.
Πυρηνοτρήτης – Μαργαρόνια – Βαμβακάδα – Πολλίνια . Αντιμετώπιση με εγκεκριμένα εντομοκτόνα τώρα!

Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι…

Διαβάστε με προσοχή ολόκληρο το πρόσφατο τεχνικό δελτίο της 08/05/2015:
Τεχνικό Δελτίο – ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο γεωργικής προειδοποίησης για την Ελιά – 08/05/2015

Κοπή πίττας

[slideshow_deploy id=’2594′]

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Του Αγίου Τρύφωνα του προστάτη των αμπελουργών

Την πρώτη Φεβρουαρίου τιμά η Εκκλησία μας τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνα, που έχει καθιερωθεί στην εθιμική λατρεία ως ο προστάτης των αμπελουργών. Ο Άγιος παρουσιάζεται μάλιστα στις νεώτερες λαϊκές αγιογραφίες ως “νέος, αγένειος, σγουρομάλλης, κρατών κλαδευτήρι”, εργαλείο δηλαδή με το οποίο γίνεται η κύρια αμπελουργική εργασία της χρονικής αυτής περιόδου.

Περισσότερα για τον Άγιο προστάτη μας ΕΔΩ: Ο Άγιος Τρύφωνας προστάτης των αμπελουργών

Αν και η Σελήνη τις μέρες αυτές είναι στο γέμισμα, δηλαδή κάθε μέρα η φάση της σελήνης πλησιάζει προς την πανσέληνο, πολλοί αμπελουργοί συνεχίζουν τα κλαδέματα που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο με τις καλοσύνες και το φεγγάρι στη χάση του. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν οι δουλειές είναι πολλές και λίγα τα διαλλείματα με καλό καιρό, ευνοϊκό για εργασίες υπαίθρου.

Διαβάστε με προσοχή λοιπόν τις συμβουλές του ΕΡ.Ο.Σ για σωστό κλάδεμα καρποφορίας ΕΔΩ: Κλάδεμα καρποφορίας στα αμπέλι

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Του Αγίου Τρύφωνα του προστάτη των αμπελουργών