Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2016

Η κοπή της πίτας μαςΗ πρωτοχρονιάτικη πίτα μας

Κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας την Κυριακή στις 7 Φεβρουαρίου.
Καλλιεργητές μέλη του Συλλόγου με τις οικογένειές τους, καθώς και πολλοί φίλοι, τίμησαν με την παρουσία τους και φέτος την εκδήλωση με αφορμή την Κοπή της Πίτας του ΕΡ.Ο.Σ. Όπως συνηθίζουμε πια στον Σύλλογό μας, οι περισσότεροι φτάσαμε στην Πικάντικη Γωνιά με το «καλαθάκι» μας γεμάτο, συνεισφέροντας άλλος το δικό του κρασί, μεζέδες και φαγητά, που είχαμε προετοιμάσει για την παρέα. Κάποιοι είχαν φροντίσει για μεγάλα ταψιά με πίτες και γλυκά που προσφέρθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Απονομή τιμητικής πλακέταςΑπονομή τιμητικής πλακέτας

Στο καλωσόρισμα ο πρόεδρος Δημήτρης Ρουσουνέλος, αφού ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ξεκίνησε εκτελώντας απόφαση του Δ.Σ. για απονομή τιμητικής πλακέτας προς τον τ. πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Λευτέρη Νικολάκη. Ο τιμώμενος είχε την έμπνευση και την όρεξη να μας οργανώσει σε συλλογικότητα και υπήρξε η αιτία να φτάσουμε ως εδώ, διανύοντας μια πορεία προσφοράς στον τόπο και στην υπόθεση της πρωτογενούς παραγωγής στην ελιά και στο αμπέλι. Το ιδιαίτερα θερμό χειροκρότημα και τα μεστά λόγια που απευθύνθηκαν συμπληρωματικά από τον επίσης τ. πρόεδρο Γιώργο Ξυδάκη και από τον τιμηθέντα αποτέλεσαν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τη βραδιά.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Ρουσουνέλος μίλησε για το νέο μας καταστατικό, ευχαρίστησε τον Δήμο για την επιχορήγησή μας, η οποία δυστυχώς για λόγους γραφειοκρατικούς και το πλήθος των διαδικασιών που αφορούν το θέμα έκδοσης δεκάδων χαρτιών και πιστοποιητικών δεν κατέστη δυνατόν να εισπραχθεί και αφού ανέπτυξε με λίγα λόγια τα πεπραγμενα της περσινής χρονιάς, εξήγγειλε:

-Για τον Μάρτιο ή Απρίλιο, μια εκδήλωση με ομιλία του φίλου του ΕΡ.Ο.Σ. αμπελουργού και οινοποιού κ. Δημήτρη Γεώργα με θέμα «Αμπέλι, Ανοιξιάτικη φροντίδα» που θα συνοδευτεί με επίσκεψη επιτόπου σε αμπέλια,
-Για τον Μάιο, με αρχές Ιουνίου την διερεύνηση δυνατότητας για ένα Διήμερο για την Ελιά με ομιλητή τον κ. Βαγγέλη Μπούρμπο, παλιό μας γνωριμο, με θέμα την καλλιέργεια της ελιάς.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στην προσπάθεια για διανομή κλημάτων και δενδρυλλίων ελιάς. Μέσα στον μήνα θα έρθουν οι παραγγελίες και θα διανεμηθούν όπως πάντα από τον φιλόξενο χώρο της μάντρας της Κατερίνας και του Βαγγέλη Γεωργίου, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Αναφέρθηκε στην πρόταση για δημιουργία ενός κρασιού με την επωνυμία του ΕΡ.Ο.Σ. Θα προσπαθήσουμε να πραγματοποιηθεί φέτος έστω και σε περιορισμένο κύκλο συμμετεχόντων. Θα παράξουμε δηλαδή κρασί προσφέροντας ο καθένας μέρος της παραγωγής του για συλλογική και προσωπική μας χρήση. Όχι για εμπόριο. Θα ακολουθήσουμε όσα έχουμε μάθει τόσα χρόνια με σωστό και στην ώρα του τρύγο, καλό και καθαρό προϊόν, οινοποίηση με προδιαγραφές. Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Το συζητάμε και βλέπουμε. Χρειαζόμαστε έναν πυρήνα τουλάχιστον 10 ατόμων και μακάρι στην πορεία να συμμετάσχουμε όλοι.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη:
– για την επιστημονική τεκμηρίωση και ταυτοποίηση των ντόπιων ποικιλιών. Να μάθουμε πιο και τι είδους είναι το φυτικό μας κεφάλαιο.

Στην επιθυμία μας για:
– να συγκεντρώσουμε υλικό, κείμενα και φωτογραφίες για μια όσο γίνεται καλύτερη παρουσίαση της ιστορίας και της παράδοσης του αμπελιού στη Μύκονο.

Έκλεισε την ομιλία του με την ευχή του ΔΣ και των μελών του ΕΡ.Ο.Σ. για Καλή και Δημιουργική Χρονιά, με Υγεία και Δύναμη για το 2016.

Ακολούθησε η κοπή της Πίτας του Συλλόγου. Το φλουρί κληρώθηκε και την απονομή στην τυχερή της βραδιάς κ.Μαγδαληνή Καλαφατέλη (ένα έργο της γλύπτριας Άννας Ανδρεάδη, προσφορά της Scala Gallery) έκανε το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Σουρλάγκας.

Στη συνέχεια είχαμε πλειστηριασμό για ένα μεγάλο ταψί κρεμμυδόπιτα με λαρδί, προσφορά της οικογένειας του Βαγγέλη Σπανού. Ήταν μια ευχάριστη και με πολύ χιούμορ παρένθεση δεδομένου ότι υπήρξε ανταγωνισμός και άμιλλα προσφοράς που κράτησε αμείωτο ενδιαφέρον ως το τέλος με τυχερό, που την κατωχύρωσε εν τέλει τον Νίκο Κουκιάσα του Casa Dolce. Η πίτα από 5 ευρώ τιμή εκκίνησης έφερε στο ταμείο του Συλλόγου 100 ευρώ!
Η λαχειοφόρος φέτος είχε 34 δώρα τα οποία κληρώθηκαν στη συνέχεια. Η βραδιά έκλεισε με χορούς και συνεχίστηκε ως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ευχαριστούμε όλους για την συμμετοχή σας και την στήριξη που προσφέρετε στον Σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς μας για τη ανταπόκρισή τους στον κατάλογο των δώρων, την Πικάντικη Γωνιά της Λούντα και το προσωπικό για τη φιλόξενη και ζεστή υποδοχή κάθε χρόνο.
Ακολουθεί ένα SlideShow με στιγμές από το ωραίο γλέντι μας

[slideshow_deploy id=’2987′]