Αρχείο κατηγορίας Κρασανοίξια

Τα «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016»

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016Τα τρία κύπελλα των πρώτων νικητών

Τα Κρασανοίξια, η μεγάλη ετήσια γιορτή του ΕΡ.Ο.Σ και εφέτος έδειξε γιατί είναι τόσο σημαντικό, να παρουσιάζεται η ομορφιά της ερασιτεχνικής παραγωγής Mυκονιάτικου κρασιού. Στην κατάμεστη και φιλόξενη αίθουσα της Πικάντικης Γωνιάς μαζευτήκαμε πάλι χτες Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 φίλοι και μέλη του Συλλόγου με τα μεζεδάκια μας και τα κρασιά μας για να μοιραστούμε τη χαρά της φετινής μας παραγωγής.

Στην εκδήλωση παρουσιάσαμε με μεγάλη χαρά την πρώτη συλλογική προσπάθεια οινοποίησης με σταφύλια αποκλειστικά από τις Μυκονιάτικες ποικιλίες που προσφέρθηκαν γι’αυτό το σκοπό από μέλη του ΕΡ.Ο.Σ. Τα σταφύλια συλλέχθηκαν από τα μέλη και παραδώθηκαν σε άριστη ποιότητα στον Γιώργο Ξυδάκη για να γίνει η οινοποίηση και εμφιάλωση στο «Κτήμα Ξυδάκη» , που έχει τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για οινοποίηση με τις κλασικές πρακτικές για το λευκό κρασί σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Σ υ ν ε χ ί ζ ε τ α ι…

Διαβάστε τα αποτελέσματα της γευσιγνωσίας ΕΔΩ: ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις, Κρασανοίξια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016»

Στις 10 Δεκεμβρίου τα ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016

Πρόσκληση προς τα μέλη και τους φίλους του ΕΡ.Ο.Σ. για την γιορτινή εκδήλωση ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016, που θα γίνει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το βράδυ στο εστιατόριο της Λούντα «Η Πικάντικη Γωνιά» που βρίσκεται στον δρόμο του Πλατύ Γιαλού στον Γλάστρο.

Όπως ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις του ΕΡ.Ο.Σ. η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα είμαστε όλοι εκεί, όσοι επιθυμούν οικογενειακώς, φυσικά με τα δικά μας όπως πάντα σπιτικά φαγητά και τους μεζέδες μας, που θα συνοδέψουν τα φρέσκα κρασιά του 2016.

Τα κρασιά μας θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες κρασιών, κόκκινα, λευκά και γλυκά σε ερασιτεχνική γευσιγνωσία και βράβευση με κύπελλα για τα πρώτα και επαίνους για τα δεύτερα και τρίτα κάθε κατηγορίας.

Τα διαγωνιζόμενα κρασιά καλό θα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να παραδοθούν αρκετά νωρίτερα στο εστιατόριο. Παράκληση στα μπουκάλια να υπάρχει αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομα του διαγωνιζόμενου οινοποιού.

Κάθε χρονιά η γιορτή μας είναι καλύτερη. Σας περιμένουμε όλους!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Κρασανοίξια | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στις 10 Δεκεμβρίου τα ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016

Ετοιμοι για τα φετεινά «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ»

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016Δοκιμάζουμε τα φρέσκα κρασιά μας

Ανακοίνωση προς τα μέλη και τους φίλους του ΕΡΟΣ
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
Η καθιερωμένη ετήσια χειμωνιάτικη γιορτή για το κρασί της δικής μας ερασιτεχνικής παραγωγής, τα «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ», εφέτος θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, στον ίδιο φιλόξενο χώρο του εστιατορίου της Λούντα «Η Πικάντικη Γωνιά» που βρίσκεται στον δρόμο του Πλατύ Γιαλού στον Γλάστρο.

Στα «ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2016» θα διεξαχθεί πάλι ο ετήσιος διαγωνισμός γευσιγνωσίας των φρέσκων φετεινών κρασιών μας. Η γευσιγνωσία θα διεξαχθεί χωριστά για τα κόκκινα, για τα λευκά και για τα γλυκά κρασιά μας, με κύπελο-έπαθλο για το πρώτο και για γραπτό έπαινο για το δεύτερο και τρίτο κάθε κατηγορίας.

Πιστεύουμε οτι η άμιλλα του διαγωνισμού θα μας βοηθήσει ώστε να διαπιστώσουμε μέσα από τις κριτικές της επιτροπής, τα ενδεχόμενα λάθη στην πορεία της οινοποίησης, ώστε να τα διορθώνουμε και να παράγουμε όλο και καλύτερα κρασιά.

Θέλουμε μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων του ΕΡ.Ο.Σ. ώστε η γιορτή μας να καταστεί σημαντικό γεγονός στην πορεία του συλλόγου μας. Όπως σχεδόν σε κάθε εκδήλωσή μας, θα πάμε στην γιορτή μας με τους σπιτικούς μας μεζέδες και τα κρασιά της δικής μας παραγωγής. Σας περιμένουμε όλους! Η καταπληκτική επιτυχία της γιορτής μας των περασμένων ετών, είναι ο οδηγός μας!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Εορτές, Κρασανοίξια | Γράψτε σχόλιο

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2015

ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2015Οι κριτές Γ.Ξυδάκης, Γ.Ριζόπουλος και Μ.Σαμιωτάκης

Σε μια ασφυκτικά γεμάτη από φίλους αλλά και ενθουσιασμό αίθουσα του καλού εστιατορίου «ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ» της Λούντα, έγινε χθες βράδυ ο διαγωνισμός γευσιγνωσίας των δικών μας φρέσκων κρασιών παραγωγής 2015.

25 κρασιά δοκίμασε η κριτική επιτροπή της γευσιγνωσίας σε τρείς κατηγορίες. Λευκά-Ερυθρωπά – Κόκκινα – Γλυκά. Στα πρώτα κρασιά κάθε κατηγορίας απονεμήθηκαν όμορφα Κύπελλα και στα Δεύτερα – Τρίτα «μετάλλια» σε χαρτί. Όλα θα γίνουν αναμνηστικά βραβεία για την ωραία προσπάθεια των μελών μας.

Μετάλλιο σε χαρτίΔΕΙΓΜΑ από τα «μετάλλια» σε χαρτί των νικητών
ΚύπελλοΤο κύπελλο για το 1ο λευκό

Το κύπελλο για το πρώτο λευκό κρασί της γευσιγνωσίας πήρε ο Νεμίρ Μονίρ

ΚύπελλοΤο κύπελλο για το 1ο κόκκινο

Το κύπελλο για το πρώτο κόκκινο κρασί της γευσιγνωσίας πήρε ο Χαράλαμπος Βρετός

ΚύπελλοΤο κύπελλο για το 1ο γλυκό

Το κύπελλο για το πρώτο γλυκό κρασί της γευσιγνωσίας πήρε ο Ιωάννης Χανιώτης

    Τα μετάλλια κέρδισαν:

  • Αργυρό μετάλλιο για το 2ο λευκό κρασί ο Γιάννης Μπαρμπαρής
  • Χάλκινο μετάλλιο για το 3ο λευκό κρασί ο Σπύρος Δεμερτζής
  • Αργυρό μετάλλιο για το 2ο κόκκινο κρασί ο Γιάννης Βλασσόπουλος
  • Χάλκινο μετάλλιο για το 3ο κόκκινο κρασί ο Παναγιώτης Γαλάτης
  • Αργυρό μετάλλιο για το 2ο γλυκό κρασί τα δίδυμα αδέλφια Μάρκος & Φλώριος Ασημομύτης
  • Χάλκινο μετάλλιο για το 3ο γλυκό κρασί ο Χρήστος Κοντιζάς

 

Δείτε περισσότερα : Κρασανοίξια 2015

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση με το: Slide Show της εκδήλωσης

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Εκδηλώσεις, Κρασανοίξια | Γράψτε σχόλιο

Στις 12 Δεκεμβρίου τα ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2015

Πρόσκληση προς τα μέλη και στους φίλους του ΕΡ.Ο.Σ. για την γιορτινή εκδήλωση ΚΡΑΣΑΝΟΙΞΙΑ 2015, που θα γίνει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το βράδυ στο εστιατόριο της Λούντα «Η Πικάντικη Γωνιά» που βρίσκεται στον δρόμο του Πλατύ Γιαλού στον Γλάστρο.

Όπως ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις του ΕΡ.Ο.Σ. η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα είμαστε όλοι εκεί, όσοι επιθυμούν οικογενειακώς, φυσικά με τα δικά μας όπως πάντα σπιτικά φαγητά και τους μεζέδες μας, που θα συνοδέψουν τα φρέσκα κρασιά του 2015.

Τα κρασιά μας θα διαγωνιστούν σε τρεις κατηγορίες κρασιών, κόκκινα, λευκά και γλυκά σε ερασιτεχνική γευσιγνωσία και βράβευση με κύπελλα και επαίνους που θα κερδίσουν τα τρία πρώτα κάθε κατηγορίας.

Τα διαγωνιζόμενα κρασιά καλό θα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να παραδοθούν αρκετά νωρίτερα στο εστιατόριο, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό για την παραλαβή από το πρωί στις 11πμ της Κυριακής 12/12. Παράκληση στα μπουκάλια να υπάρχει αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομα του διαγωνιζόμενου οινοποιού.

Σας περιμένουμε όλους! Η περσυνή καταπληκτική επιτυχία της γιορτής μας, είναι ο οδηγός μας!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Κρασανοίξια | Γράψτε σχόλιο