Εκδήλωση σεμινάριο & γευσιγνωσία για το λάδι 2014

22 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση για το λάδιΟ Γιάννης Καρβέλας ομιλών

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινοβραδυνή συνάντηση των φίλων του ΕΡ.Ο.Σ. και της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με θέμα το λάδι. Ο δάσκαλος Γιάννης Καρβέλας μίλησε για ώρες προβάλλοντας παράλληλα διαφάνειες σε μεγάλη οθόνη με όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν το πολύτιμο λάδι.

Εκδήλωση για το λάδιTα δείγματα λαδιού των Μυκονιατών σε παράταξη

Στο τέλος της ενημέρωσης δοκιμάσαμε όλοι υπό την καθοδήγηση του Γ.Καρβέλλα δείγματα από λάδι Μυκονιατών παραγωγών και μερικά άλλα που έφερε ο ίδιος για σύγκριση. Η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για όλους και σίγουρα αποκομίσαμε πλούσιες γνώσεις για τα οργανοληπτικά στοιχεία που ψάχνουμε να βρούμε σε ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, όπως πρέπει να είναι τα λάδια που παράγουμε.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε έως τις πρωινές σχεδόν ώρες με τους σπιτικούς μας μεζέδες, τα κρασιά, τις ρακές και τα λικέρ οικογενειακής παραγωγής, με συνοδεία νησιώτικων από τους Μπαμπέλη-Καντενάσο και τον Ούλωφ στο βιολί.

Εκδήλωση για το λάδιH ζυγιά Μπαμπέλης-Καντενάσος και ο Ούλωφ στο βιολί

Όλοι ευχήθηκαν να επαναληφθεί και τον χειμώνα με όσους δεν ήρθαν και έχασαν! Περισσότερες λεπτομέρειες και η περίληψη του σεμιναρίου θα αναρτηθούν αργότερα..