Το 2018 θα είναι η χρονιά με νέο ρεκόρ πρώιμου τρύγου;

Πάμε φέτος ολοταχώς για πολύ πρώιμο τρύγο;
Όλες οι μετρήσεις εδώ και στην Σαντορίνη αυτό μας δείχνουν. Άρα καλό θα είναι να υπενθυμίσουμε στους φίλους ερασιτέχνες οινοποιούς τις κοινά αποδεκτές πρακτικές για την κατάλληλη ημέρα του τρύγου της παραγωγής μας.
Πριν όμως σας παραπέμψουμε στην επισκόπηση παλαιότερων σχετικών άρθρων μας, θέλουμε να υπενθυμίσουμε τις βασικές παραμέτρους που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, οταν θα αποφασίσουμε να τρυγήσουμε..


    ΠΡΩΙΜΟΣ ΤΡΥΓΟΣ:
    Μούστος 11.5- Baume (21 Brix)
    Πρασινοκαφέ κουκούτσια
    Κρασί με χαμηλό αλκοολικό τίτλο, καλό άρωμα, υψηλή οξύτητα ελαφριά επίγευση (σώμα)

    ΟΨΙΜΟΣ ΤΡΥΓΟΣ:
    Μούστος 12,5+Baume (23 brix)
    Καφε σκούρα κουκούτσια
    Κρασί με υψηλό αλκοολικό τίτλο, μέτριο άρωμα, χαμηλή οξύτητα, καλή επίγευση (σώμα)

Γνωρίζοντας τα παραπάνω, πρέπει να έχουμε αρκετά πριν τον τρύγο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ημερομηνίας τρύγου, ανάλογα τι κρασί θέλουμε στην παρέα μας. Η συμβουλή του ΕΡ.Ο.Σ. είναι να διαλέξουμε κάτι ανάμεσα στις δύο παραπάνω περιπτώσεις. Ετσι μάλλον δεν θα πέσουμε και πολύ έξω!

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα αναλυτικό πίνακα αντιστοίχισης βαθμών Baume με τον δυναμικό αλκοολικό τίτλο που πιθανότατα θα έχει το κρασί μας: Πίνακας αντιστοίχισης βαθμών Μπωμέ(Baume) με τον τελικό αλκοολικό βαθμό

Έτσι συνοψίζοντας ήρθε η ώρα να ξαναδιαβάσουμε το άρθρο μας για την επιλογή της ημερομηνίας που θα τρυγήσουμε φέτος: Ο Τρύγος

Κατηγορίες: Αμπελοκαλλιέργεια, Οινοποίηση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.