Θερινά κλαδέματα

Βλαστολόγημα
Πρέμνο μετά το βλαστολόγημα

O Απρίλης τελειώνει με καλές βροχές και τα αμπέλια μας έχουν ήδη υγιή ανάπτυξη. Είναι λίγο δύσκολες οι συνθήκες για φυτοπροστασία, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε πάντα εκεί μετά τις βροχές να επαναλάβουμε το ράντισμα και το θειάφισμα. Οι υγρές χρονιές είναι καλές για την ανάπτυξη, αλλά επίσης ευνοούν τις ασθένειες.

Με πολύ προσοχή και επισταμένη μελέτη ξεχωριστά κάθε πρέμνου, προχωράμε τώρα στο βλαστολόγημα και σε λίγες μέρες που θα έχουμε την άνθηση, στο ξεφύλλισμα. Είναι η ώρα για τα ΘΕΡΙΝΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ

Είναι οι επεμβάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου. Με τα θερινά κλαδέματα επιδιώκουμε την διόρθωση σφαλμάτων που έγιναν κατά το χειμερινό κλάδεμα και την βελτίωση των συνθηκών καλλιέργειας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής.

  Τα Θερινά κλαδέματα είναι :

 • το βλαστολόγημα,
 • το κορυφολόγημα,
 • το ξεφύλλισμα,
 • το αραίωμα βοτρύων,
 • η χαραγή και η δακτυλίωση

Διαβάστε πρισσότερες λεπτομέρειες στην ειδική σελίδα για τα
«ΘΕΡΙΝΑ ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ»

Κατηγορίες: Αμπελοκαλλιέργεια. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Μία απάντηση στο Θερινά κλαδέματα

 1. Ο/Η rousounelos dimitris λέει:

  Εμένα με τσάκισε αυτή η χαραγή και η δακτυλίωση που δεν τις ήξερα και μου φαίνεται θα πρέπει να τις ξυραφιάσω τις σταφίδες μου φέτος.
  Κατά τ’ άλλα, εγώ χτες πριν θειαφίσω μάζεψα τα πρώτα αμπελόφυλλα και κατά που μολογά η κατσαρόλα μου μυρίζουν ντολμαδάκια στην ατμόσφαιρα. Είναι κι αυτός ένας τρόπος ξεφυλλίσματος δεν μπορείς να πεις!
  Κοπιάστε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *