Διανομή των νέων φυτών ελιάς για το 2016

Οι ελιές που θα μοιράσουμε έφτασανΟι ελιές που θα μοιράσουμε έφτασαν

Μετά τα αμπέλια, ήλθε και η ώρα της ελιάς! Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει η διανομή των νέων φυτών ελιάς που έχουμε παραγγείλει για λογαριασμό κάθε ενδιαφερόμενου καλλιεργητή.

Εφέτος υπήρξε πολύ μεγάλη ζήτηση σε όλη την Ελλαδα της λαδοελιάς ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ, αλλά και από την Ιταλία που πλήτεται από το καταστροφικό βακτήριο Xylella fastidiosa, όπως μας ενημέρωσαν πολλά φυτώρια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ελλείψεις διετών φυτών. Εμείς έγκαιρα εξασφαλίσαμε πάνω από τις μισές που είχαν παραγγείλει τα μέλη και οι φίλοι του ΕΡ.Ο.Σ. Οι υπόλοιπες είναι μονοετή φυτά σε πολύ καλή κατάσταση. Ετσι αποφασίσαμε να παραδώσουμε στον κάθε ενδιαφερόμενο και από τις δύο κατηγορίες.

Θα μοιρασθούν περίπου 650 δέντρα των πολύ γνωστών 4 ποικιλιών. Η ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ λαδοελιά, και οι τρεις βρώσιμες ΚΑΛΑΜΩΝ, ΑΜΦΙΣΣΗΣ και ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Περισσότερα για τις Ελιές
(Πατήστε για λεπτομέρειες)

Τα φυτά θα μοιρασθούν και εφέτος από το γνωστό μας φιλόξενο στέκι της μάντρας των αδελφών Γεωργίου, τους οποίους ευχαριστούμε και από εδώ! Θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς με μήνυμα SMS όσοι έχουν παραγγείλει δέντρα για την ημερομηνία και ώρα διανομής.

Οι ελιές θα διανεμηθούν από τις 10,30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Παρακαλούμε να τις παραλάβετε σύντομα!

Με την ευκαιρία καλό θα είναι να ξεσκονίσουμε πάλι το παλιότερο άρθρο μας για την φύτευση νέων δέντρων ελιάς. Μερικές επιλεγμένες λεπτομέρειες:

“Φύτευση νέων δενδρυλλίων.
Η φύτευση γίνεται σε λάκκους που ανοίγονται χειρωνακτικά ή μηχανικά, διαστάσεων 60×40 εκ. (χειρωνακτικά) ή 20×30 εκ. (μηχανικά). Το βάθος θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε το ριζικό σύστημα να μπαίνει στο ίδιο βάθος που ήταν και στο φυτώριο. Σε ξηρές περιοχές, το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 5-10 εκ. μεγαλύτερο. Ιδιαίτερη φροντίδα καταβάλλεται ώστε οι ρίζες να καλύπτονται με ψιλοχωματισμένο έδαφος και τα τοιχώματα του λάκκου να μην είναι συμπιεσμένα. Μετά τη φύτευση, συμπιέζεται το χώμα και ποτίζεται, ώστε να εξασφαλιστεί καλή επαφή των ριζών με το έδαφος και συμπληρώνεται ο λάκκος με όσο χώμα χρειάζεται ακόμα. Καλό είναι, η επιφάνεια του λάκκου να καλύπτεται με άχυρο για να μειωθεί η εξάτμιση του νερού.Τα νεαρά δενδρύλλια θα πρέπει να ποτίζονται συχνά τα πρώτα 2-3 χρόνια και να λιπαίνονται με άζωτο κάθε χρόνο. Επίσης, θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη καταπολέμηση των ζιζανίων καθώς και προστασία από τυχόν εχθρούς και ασθένειες.”

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ: Νέος ελαιώνας

Δημοσιεύθηκε στην Αμπελοκαλλιέργεια, Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *