Διανομή των νέων φυτών ελιάς

Olive tree Την εβδομάδα που μας έρχεται, θα γίνει η διανομή των νέων φυτών ελιάς που έχουμε παραγγείλει για λογαρισμό κάθε ενδιαφερόμενου καλλιεργητή. Θα μοιρασθούν περίπου 650 δέντρα των πολύ γνωστών τριών ποικιλιών. Η ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ λαδοελιά, και οι δύο βρώσιμες ΚΑΛΑΜΩΝ και ΑΜΦΙΣΣΗΣ. Τα φυτά είναι μονοετή και θα μοιρασθούν εφέτος από το γνωστό μας φιλόξενο στέκι της μάντρας του μέλους μας E.Γεωργίου, τον οποίο ευχαριστούμε και από εδώ! Θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς όσοι έχουν παραγγείλει δέντρα για την ακριβή ημερομηνία διανομής, η οποία μάλλον θα είναι την ερχόμενη Τρίτη.
Πρόσφατη ενημέρωση: Οι ελιές θα διανεμηθούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2012 από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Παρακαλούμε να τι παραλάβετε συντομα!

Με την ευκαιρία καλό θα είναι να ξεσκονίσουμε πάλι το παλιότερο άρθρο μας για την φύτευση νέων δέντρων ελιάς. Μερικές επιλεγμένες λεπτομέρειες:

Φύτευση νέων δενδρυλλίων.
Η φύτευση γίνεται σε λάκκους που ανοίγονται χειρωνακτικά ή μηχανικά, διαστάσεων 60×40 εκ. (χειρωνακτικά) ή 20×30 εκ. (μηχανικά). Το βάθος θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε το ριζικό σύστημα να μπαίνει στο ίδιο βάθος που ήταν και στο φυτώριο. Σε ξηρές περιοχές, το βάθος φύτευσης θα πρέπει να είναι 5-10 εκ. μεγαλύτερο. Ιδιαίτερη φροντίδα καταβάλλεται ώστε οι ρίζες να καλύπτονται με ψιλοχωματισμένο έδαφος και τα τοιχώματα του λάκκου να μην είναι συμπιεσμένα. Μετά τη φύτευση, συμπιέζεται το χώμα και ποτίζεται, ώστε να εξασφαλιστεί καλή επαφή των ριζών με το έδαφος και συμπληρώνεται ο λάκκος με όσο χώμα χρειάζεται ακόμα. Καλό είναι, η επιφάνεια του λάκκου να καλύπτεται με άχυρο για να μειωθεί η εξάτμιση του νερού.Τα νεαρά δενδρύλλια θα πρέπει να ποτίζονται συχνά τα πρώτα 2-3 χρόνια και να λιπαίνονται με άζωτο κάθε χρόνο. Επίσης, θα πρέπει να γίνεται έγκαιρη καταπολέμηση των ζιζανίων καθώς και προστασία από τυχόν εχθρούς και ασθένειες.”

Διαβάστε όλο το άρθρο ΕΔΩ: Νέος ελαιώνας

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Ειδήσεις, Ελαιοκαλλιέργεια. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.